Pääsiäiset on vietetty ja kevätkin on edistynyt. Laitetaan tähän kuitenkin kuvitukseksi yksi keväisempi kuva pääsiäiseltä, kun en ole tuoreempiakaan saanut otettua.

 

 

Viimeiset vanhan loman päivät tuli sitten vietettyä viikolla. Sää ei hirveästi suosinut tällä kertaa, mutta eipä se pahemmin haitannut. Teemana oli ajoneuvojen huoltoa. Maanantaina ensin hankintojen tekoa, mutta sain minä auton tuulilasinpyyhkijän sulat vaihdettuakin. Nevoja piti tosin kysyä jo ostaessa, kun muistin kuinka viimeksi yrittäessäni jäi vaihtamatta, kun en saanut vanhoja sulkia irti. Nyt oli eri auto, mutta ei se ohjeidenkaan kanssa meinannut tälläkään kertaa onnistua. Pienellä pähkäilyllä ne sitten kuitenkin irtosivat ja uudetkin sain paikalleen. Hyvä minä!

Tiistai meni sitten jännittäessä Sinin kanssa agilityn kisakauden korkkausta Kotkan iltakisoissa. Ihan kivasti se meni. Ensin oli hyppyrata, jossa Sini innoissaan varasti lähdössä ja siinä häslingissä tiputti ensimmäisen tai toisen riman (en muista). Loppu rata meni hienosti virheittä eli tuloksena vitonen. Agilityradalla oli haastava alku, kun pujottelu oli heti toisena esteenä ja siitä sitten tiukka 180 asteen kääntö hypylle A-esteen edestä. Onnistuin kuitenkin sen luovimaan ja muunkin osan radasta, kunnes loppusuoralla olleella puomilla Sini loikkasi alastulokontaktin. Siinä meni mahdollisuudet nollaan. Mutta ihan tyytyväinen täytyy olla avaukseemme. Ei me noita vitosiakaan kovin usein olla saatu. Illan pimetessä pääsimme sitten kymmenen tienoilla aloittamaan kotimatkan. Onneksi oli loma eikä aikaista herätystä seuraavana aamuna.

Keskiviikkona oli vuorossa seuraava ajoneuvon huolto eli polkupyörän takakumin vaihto. Se oli tyhjentynyt talven aikana ja ilmeisesti puhjennut joko varastossa tai syksyn viimeisellä ajelulla, kun ilma ei pysynyt pumppaamalla. Aluksi ajattelin viedä huoltoon, koska en ollut tuosta 7-vaihteisesta koskaan vaihtanut takakumia, kun siinä on se vaihde hankalasti takapyörässä kiinni. En sitten kuitenkaan viitsinyt lähteä pyörää kuljettelemaan, vaan päätin yrittää itse. Googlella vaan ohjeita netistä ja ihan hyvin se meni. Sotkuista touhua, mutta tulihan tehtyä. Nyt voi sitten korkata pyöräilykaudenkin joku kaunis päivä.

Torstaina oli viimein vuorossa kesärenkaiden vaihto autoon. Melkoista punnertelua sekin ja sottaista. Pitäisiköhän jatkossa teettää ammattilaisilla. Viime keväänä meni niin kivuttomasti, kun ostin uudet kesärenkaat ja ne laitettiin sitten suoraan alle. Renkaiden vaihdon jälkeen sitten lenkille ja nyt korkattiin Tykkimäen metsikössä jälkikausi. Helmille ihan lyhyt pätkä yhdellä kulmalla ja nameja muutaman askeleen välein. Ajoittain ihan hyvää työskentelyä, mutta ajoittain unohtui, mitä ollaan tekemässä. Sini sai vähän pidemmän ja haastavamman pätkän. Ei tosin mikään pitkä sekään, kun metsässä oli sielläkin vielä paikoin lunta. Jäljellekin sattui pieni lumipainanne ja lisäksi kävelytien ja sitä reunustavan noin metrin levyisen lohkareikon ylitys. Sini oli tyypillinen itsensä eli liikaa vauhtia ja liian vähän keskittymistä. Jälki oli liian tuore, joten ajoi vähän sivussa ja osittain niitä muutamia makupaloja etsien, mutta ei nyt ihan paha kevään ensimmäiseksi. Ja kun homma on meille vain huvia.

Tänään oli sitten vuorossa oman seuran agilitykisat ja Helmin vuoro korkata kisaura. Vähänkö jännitti. Mittaus ei mennyt kovin loistavasti, mutta se nyt on tuon kokoisella lähinnä muodollisuus. Ja sirukin löytyi korvan takaa. Ensin oli vuorossa hyppyrata, joka tehtiin Sinin kanssa ensimmäisinä. Meni ihan kivasti tälläkin kertaa. Taas vitonen yhdestä riman pudotuksesta. Yllätys että ei pudottanut enempää, kun rimat oli 60 cm:ssä (Kotkassa 55 cm) ja me ollaan treeneissä talven ajan tehty enimmäkseen 55 cm tai matalampia. Päästiin melkein palkinnoillekin, sillä hävittiin kolmas sija noin yhdellä sekunnilla. Helmin vuoro oli sitten reilun 20 kilpailijan loppupäässä. Ihan kivasti se meni eli Helmi liikkui, tosin omaan hitaaseen tyyliinsä. Helmillä ei kuitenkaan ole sellaista paloa radalle kuin Sinillä ja sitä hirvittää sen verran, että ei keskity riittävästi vaan roiskii hyppyjä miten sattuu. Eli rimoja tippui aika paljon (6 kpl) ja ihanneaikakin hieman ylittyi. Helmi oli viimeinen tuloksen saaneista 35,38 virhepisteellä. Agilityradalla oli aika kimurantti alku ja se meni Sinin kanssa jotenkin pieleen niin, että Sini kaatoi toisen hyppyesteen. Loppu rata meni sitten rimoja roiskien. Ohjasin vähän huolimattomasti. Rimojen lisäksi taisi taas tulla virhe myös puomin alastulokontaktilla. Tuloksena surkea 25 ja sillä sijoitus 15. Helmi meni samaan tyyliin kuin hyppyradankin, mutta vauhti oli vielä hitaampi, kun kävi välillä haistelemassa putken painoja ja kontaktiesteilläkin mentiin aika hitaasti. Tuloksena sama 6 riman pudotusta kuin hyppyradalla, mutta huomattavasti enemmän yliaikaa ja tuloksella 50,54 sijoitus 17. eli taas viimeinen ei hylätty. Katsotaan nyt miten Helmin kanssa jatketaan.