Makoisaa pääsiäistä!

Talvi ei tunnu vielä luovuttavan otettaan. Tänäänkin on taas saatu sentti tai pari uutta lunta. On sitä tullut muutamana muunakin päivänä tällä viikolla ja yöt ovat olleet pääasiassa kylmiä, joten entinenkään lumi ei ole hirveästi sulanut. Siitäkin huolimatta nautitaan pääsiäisestä herkkuineen!

 Toissapäivänä saimme nauttia tänä talvena ensimmäistä kertaa kunnon hankikelistä. Ja kyllä me nautittiinkin, kun voitiin kulkea poluista piittaamatta pitkin hakkuuaukeita, taimikoita ja sähkölinjoja aivan uusia reittejä, joita kesäkelillä ei viitsi risukoiden ja kuran takia kulkea. Muutenkin ollaan nyt yritetty kulkea lumisia reittejä, jotta säästyttäisiin ravalta. Vaan ei sitä ihan joka päivä jaksa hangessa tarpoa, varsinkin kun plussakelillä tahtovat jo polutkin pettää. Suihku on siis viime aikoina ollut ahkerassa käytössä ja tulee varmaan olemaan vielä jonkin aikaa.

Treenirintamallakin ollaan jo alettu vähän heräillä talviunilta. Sunnuntaina lenkin yhteydessä otettiin hieman parkkistokoa. Ihan mukavasti nuo molemmat muistivat liikkeitä, vaikka taukoa on ollut aika lailla. Ja olivat aivan innoissaan, kun saivat tehdä jotain. Täytyy varmaan yrittää ryhdistäytyä ja tehdä vähän useammin.

Eilen haettiin puolestaan kisatunnelmaa agilitystä, kun seuran rataharkkojen tilalla oli epävirallistakin epävirallisemmat leikkimieliset ratismöllikisat. Rataharkoissa ei olla käyty pitkään aikaan, mutta nyt päätin lähteä kokeilemaan miten kisaaminen onnistuisi. Erityisesti Helmin kanssa, kun ei olla käyty kuin muutamassa möllikisassa. Mutta Sinilläkin on edellisistä kisoista jo aika kauan, joten ihan hyvä harjoitella, jos meinataan vielä oikeisiin kisoihin mennä. Helmi urakoi urheasti neljä lähtöä. Ensin mölliradan kahteen kertaan. Saman radan sai siis mennä halutessaan kaksi kertaa ja parempi tulos jäi voimaan. Rata oli helppoakin helpompi, vain hyppyjä ja putkia aika simppelisti ja hypytkin matalalla. Ensimmäinen yritys tuottikin heti nollan, mutta vauhtihan Helmillä on hidas, joten suklainen voittopotti jäi saavuttamatta (onneksi). Toisella yrittämällä ohjaaja hutiloi ja Helmi tiputti 2 rimaa.

 Kilpailevien radan molemmat menivät kaksi kertaa. Se olikin sitten jo ihan oikea kakkosluokan tasoa oleva rata, jossa varsinkin yksi kolmen hypyn ryhmä oli minulle haastava. Ja pujotteluunkin oli aika hankala kulma ohjata. Oli siellä muutamia muitakin vähän hankalia paikkoja, mutta ei hirveä vaikea kuitenkaan. Sinin ensimmäinen yritys oli aivan kamala. Mammukka oli kerännyt kierroksia ensin autossa odotellessaan ja sitten vielä hallissa odottaessaan vuoroa, muiden menoa katsellen. Päästiin me se haastava hyppyryhmä yhdellä pudotuksella, muta sen jälkeen mopo karkasi lapasesta ja kävi hyppäämässä loppusuoralla olevan pituusesteen kulmittain. Eli hylky tuli, mutta matka jatkui. Toinen hylky olisi sitten tullut vähän myöhemmin, kun Sini meni A-esteelle eikä sen alitse vedettyyn putkeen, jonne yritin ohjata. Tuli siellä varmaan muitakin virheitä, mutta en muista. Toisella kertaa odotettiin omaa vuoroa ulkona ja pahin höyry oli muutenkin jo päässyt ensimmäisellä radalla, joten Sini pysyi vähän paremmin hanskassa. Tulokseksi saatiin 10 eli yksi virhe ja yksi kielto. En muista tiputtiko jonkun riman vai tuliko puomin alastulokontaktista. Kielto tuli kai pujottelusta. Helmi sai ensimmäisellä yrittämällä tulokseksi 25. Siinä taisi olla kolme riman pudotusta ja sitten kaksi kieltoa, jotka taisivat molemmat olla pujottelusta. Toisella tulos oli hiukan parempi eli 20 ja niistä 15 tuli pujottelusta eli kaksi kieltoa ja yksi virheellinen väli. Rimoja tippui siis muistaakseni vain yksi, mutta aikaa paloi tuossa pujottelussa muutenkin hitaan koiran kanssa. Kaikesta huolimatta olin tosi tyytyväinen Helmin suoritukseen. Ehkä sitä vauhtiakin vielä joskus tulee lisää, kun varmuus kasvaa. Ja ihan kivasti Sinikin meni tuolla toisella yrityksellä. Näilläkin suorituksilla jäätiin kauaksi namipotista. Mutta kyllä niitä herkkuja löytyy kotoakin.